Ράλι για τα ομόλογα της Αργεντινής

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 17:00
UPD:17:00
EPA/DAVID FERNANDEZ

Θετικά υποδέχθηκαν οι αγορές τη συμφωνία μεταξύ Αργεντινής και ΔΝΤ για την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης, ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Τα ομόλογα της λατινοαμερικανικής χώρας καταγράφουν σημαντική βελτίωση, με τα επιτόκια να παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αποκλιμάκωση.

Αντίστοιχα, ο δείκτης κινδύνου της JP Morgan για την Αργεντινή υποχώρησε κατά εννέα μονάδες βάσης σήμερα το πρωί, αντανακλώντας το θετικό κλίμα στις αγορές ομολόγων.

Το Χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες δεν έχει «ανοίξει» ακόμη, αλλά οι αναλυτές αναμένουν μια ευοίωνη συνεδρίαση. «Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο περιμένουν ένα ράλι στα assets της Αργεντινής» σχολίασε, ενδεικτικά, κορυφαία αναλύτρια.

«Η ανακοίνωση για τη συμφωνία με το ΔΝΤ ήταν πέραν των προσδοκιών των αγορών ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους» έσπευσε να προσθέσει, δηλώνοντας την πλήρη ικανοποίησή της για τους όρους της νέας χρηματοδοτικής στήριξης.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά ένα τριετές πρόγραμμα στήριξης, το οποίο όπως υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει ως στόχο να βοηθήσει την οικονομία να ξανασταθεί στα πόδια της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. 

Σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 50 δισ. δολαρίων, η κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες δεσμεύεται να υλοποιήσει βαθιές μεταρρυθμίσεις και να περιστείλει σημαντικά τις δαπάνες, με στόχο τον μηδενισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος έως το 2020.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα