Σε διαβούλευση το προσχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού για την επιτήρηση της αγοράς

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 11:52

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε από το ΥΠΑΝ το προσχέδιο προκήρυξης ανοικτού διαγωνισμού του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ», της Δράσης 1.2.5 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), με ενδεικτικό προϋπολογισμό 2.100.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκτίμηση συμμόρφωσης με την κοινοτική νομοθεσία νέας προσέγγισης. Με την επιτήρηση της αγοράς λαμβάνονται μέτρα ώστε να ελέγχεται ότι τα προϊόντα πληρούν τις βασικές απαιτήσεις των εφαρμοστέων οδηγιών νέας προσέγγισης και να αίρονται οι περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Το έργο θα καλύψει μεγάλης σημασίας ανάγκες στο πεδίο ασφάλειας των προϊόντων και των καταναλωτών.

Το πρώτο μεγάλο τμήμα του έργου περιλαμβάνει τις μελέτες για την επιλογή των προϊόντων, τον καθορισμό των σχετικών διαδικασιών ελέγχου, τον καθορισμό των προσόντων και της εκπαίδευσης των επιθεωρητών και για την καταγραφή και εντοπισμό των σημείων ελέγχου. Το δεύτερο τμήμα του έργου αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των απαιτουμένων εφαρμογών Λογισμικού (Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος), στην προμήθεια και λειτουργία του σχετικού Hardware και στην εγκατάσταση του Δικτύου.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2006. Οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων επί του προσχεδίου προκήρυξης ανοικτού διαγωνισμού θα αποστέλλονται εγγράφως στο γραφείο 111 (πρώτος όροφος) κτίριο Γ1 του κτιριακού συγκροτήματος «Πολιτεία», Διεύθυνση Πολιτικής Ποιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης (Μεσογείων 119 ΤΚ 101 92), υπόψη του Ηλία Μακρή ή με fax στο 210-69.65.829 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα