Αυξήσεις 1% στις συμβάσεις του κλάδου των ζαχαρωδών προϊόντων

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 14:41
UPD:14:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Την υπογραφή των νέων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με τους εργοδότες στις βιομηχανίες-βιοτεχνίες ζαχαρωδών προϊόντων, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ).

Οι νέες συμβάσεις θα έχουν διάρκεια ισχύος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία των δύο πλευρών ενσωματώνει το περιεχόμενο της Δ.Α ΠΕΝΤ. 7/2016 Ζαχαρωδών Προϊόντων σε δύο διακριτές συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ), αίτημα που κατατέθηκε από τις εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες επικαλέστηκαν το ασύμβατο μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας των βιομηχανιών και των εργαστηρίων.

Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων θα παραμείνουν σταθεροί για το 2018, ενώ θα αυξηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 κατά ποσοστό 1%.

«Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι, μετά τα ξενοδοχεία και τη συμφωνία για ικανοποιητικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, έρχεται τώρα η υπογραφή αυτών των συλλογικών συμβάσεων με τη συμβολική αύξηση του 1% στο δεύτερο έτος, που βάζει τέλος στις συνεχείς μειώσεις μισθών» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα