Αποκαθίστανται σταδιακά οι βλάβες στα πλοία

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 15:47

Οι βλάβες στα πλοία «Αγ.Γεώργιος», «Speed Runner 1» και «Λατώ» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/14/1218111.htm αποκαταστάθηκαν, ενώ το απόγευμα ξεκινά δρομολόγια από τη Ραφήνα και το High Speed 3.

Με 16 ώρες καθυστέρηση αναμένεται να φθάσει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το «Βιτζέντζος Κορνάρος».

Βλάβη σημειώθηκε στο Ε/Γ - Ο/Γ «Superferry II» ανοικτά του Κάβο Ντόρο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/14/1218112.htm . Θα αναχωρήσει με καθυστέρηση το αποψινό δρομολόγιο από τη Ραφήνα για Ανδρο.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) αναφέρει ότι «παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και μολονότι σε γενικές γραμμές, φέτος, η λειτουργία των λιμανιών χαρακτηρίζεται πιο εύρυθμη από άλλες περιόδους, τα προβλήματα που παρουσιάζονται αυτές τις μέρες, δείχνουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τελικώς δεν επαρκούν για την οριστική αντιμετώπισή τους... Αποδεικνύεται ότι η έλλειψη πλήρους απελευθέρωσης της ακτοπλοϊκής αγοράς, αφενός μεν περιορίζει τις προσφερόμενες επιλογές για το επιβατικό κοινό, αφετέρου δε, περιορίζει και τις εναλλακτικές λύσεις που θα υπήρχαν για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών».

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η ΠΟΞ, δεν νοείται από τη στιγμή που η Ελλάδα θέλει να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, να παραμένουν χωρίς επαρκή συγκοινωνία, εν μέσω θερινής περιόδου, ολόκληρα νησιά και δη δημοφιλή τουριστικά, είτε αυτά βρίσκονται σε απόσταση μερικών δεκάδων μιλίων είτε πολύ πιο μακριά από τον Πειραιά ή τα άλλα κεντρικά λιμάνια της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα