Συνάντηση Ν. Γκαργκάνα με διοικητή κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 15:54

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γκαργκάνας συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας κ. Ivan Iskrov, ο οποίος επισκέπτεται την Τράπεζα της Ελλάδος.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Iskrov έδωσε διάλεξη στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα “Bulgarian economy on the road to European Union and Economic and Monetary Union”.

Στην ομιλία του με θέμα «Η οικονομία της Βουλγαρίας στην πορεία της προς ένταξη στην ΕΕ και τη Ζώνη του Ευρώ» ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας (Bulgarian National Bank) Κος Iskrov, αναφέρθηκε στην σημαντική πρόοδο που σημείωσε τα τελευταία έτη η Βουλγαρία στη εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στην επιδίωξη μακροοικονομικής σταθερότητας και στην ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας αλλά και στις προκλήσεις που είναι ενώπιόν της ώστε να επιτύχει την ομαλή ένταξή της στην ΕΕ και, στη συνέχεια, στη ζώνη του ευρώ. Ο Κος Iskrov αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών στη ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας και του τραπεζικού της συστήματος.

Tη διάλεξη παρακολούθησαν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και στελέχη Ελληνικών Εμπορικών Τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα