Τραπεζικό ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 12:01
UPD:12:11
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ένα μίνι τραπεζικό ράλι οδηγεί σήμερα τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε άνοδο, κόντρα στις ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ, αλλά και στις πληροφορίες, που θέλουν την ΕΚΤ να βάζει μαχαίρι στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης- ή καλύτερα ακριβώς χάρη σε αυτές. 

Η απομάκρυνση της ΕΚΤ από την υπερβολικά χαλαρή πολιτική ευνοεί τις τράπεζες, που έβλεπαν όλα αυτά τα χρόνια τα περιθώρια κέρδους τους να συμπιέζονται εξαιτίας της ποσοτικής χαλάρωσης και των μηδενικών επιτοκίων. Είναι πάντως σαφές ότι η επιστροφή στην περιοριστική νομισματική πολιτική θα γίνει με πολύ αργά βήματα, ενώ οι πρώτες αυξήσεις επιτοκίων δεν θα έρθουν πριν από τα μέσα ή και το φθινόπωρο του 2019. 

Λίγο πριν από τις 12:00 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 0,4%, με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται 1,4% και την απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου να σκαρφαλώνει σε υψηλά δύο εβδομάδων. 

Μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών, οι ισπανικές Caixabank και Βankia  με κέρδη 5% και 4,1% αντίστοιχα, όπως επίσης οι ιταλικές Bper Banca και Banco BPM, που ενισχύονται 4% και 2,8% αντίστοιχα, 

Ο κλάδος τεχνολογίας είναι αυτός με την δεύτερη καλύτερη επίδοση (+0,8%), χάρη  και στα αλλεπάλληλα ρεκόρ του Nasdaq στη Wall Street. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα