Κ. Μίχαλος: Αναγκαία η σταδιακή μείωση των κύριων ασφαλιστικών εισφορών

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 13:53
UPD:14:45
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απαραίτητη χαρακτήρισε τη σταδιακή μείωση των κύριων ασφαλιστικών εισφορών -2% κατ’ έτος- ώστε να φθάσουν στα επίπεδα του 10% ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Το ασφαλιστικό σύστημα εξακολουθεί να στηρίζεται σε μη βιώσιμες λογικές. Ένα σύστημα που είναι στη βάση του μη λειτουργικό, άδικο, αναξιόπιστο και αντιαναπτυξιακό», τόνισε σε ημερίδα που πραγματοποιείται στο ΕΒΕΑ με θέμα: «Αξιολόγηση του Ν. 4387/2016 - Δυο χρόνια μετά, 2016-2018 και οι προοπτικές για το μέλλον».

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι μη λειτουργικό. Τόνισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, με ένα ασφαλιστικό σύστημα που στηρίζεται σε λογικές προηγούμενων δεκαετιών» και πρόσθεσε ότι προτάσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και ουσιαστική συναίνεση».

Το ΕΒΕΑ, συνέχισε, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, έχει αναπτύξει και έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με επίκεντρο τον περιορισμό του ρόλου του κράτους και τη σταδιακή μετάβαση σε ένα σύστημα τριών πυλώνων, προσαρμόζοντας την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Η θέση μας είναι -είπε ο κ. Μίχαλος- ότι, μέσα από τη συνδυασμένη εφαρμογή όλων των διαθέσιμων υποχρεωτικών και προαιρετικών μεθόδων ασφάλισης, αλλά και τη δημιουργία ενός δομημένου πλαισίου αποταμίευσης, μπορεί να εξασφαλιστεί επαρκής προστασία για όλους τους ασφαλισμένους, με ένα μέσο συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης της τάξης του 70% έως 75%».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα