Αντίθετες εκτιμήσεις ΕΚΤ - Fed για τη Deutsche Bank

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 19:47
UPD:19:54
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Διάσταση απόψεων ως προς την πορεία της Deutsche Bank παρουσιάζουν ΕΚΤ και Federal Reserve, καθώς οι δύο κεντρικές τράπεζες υιοθετούν διαφορετική προσέγγιση απέναντι στην πορεία αναδιάρθρωσης της γερμανικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, πηγές από το περιβάλλον της Φρανκφούρτης -σε πλήρη αντίθεση με τις αμερικανικές αρχές- εμφανίζονται απολύτως καθησυχαστικές για την εξέλιξη του σχεδίου αναδιάρθρωσης, διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως η Deutsche Bank έχει επιτύχει «καλή πρόοδο».

Η σημερινή τοποθέτηση έρχεται σε αντιδιαστολή με την αντίστοιχη τοποθέτηση της Federal Reserve, η οποία την Πέμπτη υποβάθμισε σε καθεστώς «προβληματικής κατάστασης» τις δραστηριότητες της γερμανικής τράπεζας στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, την επόμενη ημέρα, ο οίκος Standard & Poor’s αναθεώρησε επί τα χείρω την αξιολόγηση της Deutsche Bank, θέτοντας εν αμφιβόλω το σχέδιο αναδιάρθρωσής της.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, πηγές από την ΕΚΤ εξήγησαν πως τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές αρχές ήταν «παλιά» και «δεν ανταποκρίνονταν στην πρόοδο της αναδιάρθρωσης». «Είναι λιγάκι άδικο, λαμβάνοντας υπόψη τη δουλειά που έχει γίνει» σχολίασε αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης.

Ένα δεύτερο στέλεχος της ΕΚΤ, παράλληλα, τόνισε ότι η μετοχή της Deutsche Bank διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο εξαιτίας των διαρκώς αρνητικών ειδήσεων και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να καθησυχάσουμε τις αγορές, καθώς ένα φαινόμενο “χιονοστιβάδας” θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην τράπεζα».

Σήμερα, πάντως, η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με σημαντική άνοδο, ενώ η μετοχή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αυτή την ώρα, κινείται σταθεροποιητικά.

Υπέρ της γερμανικής τράπεζας παρενέβη σήμερα και ο μεγαλύτερος μέτοχό της, η κινεζική HNA, η οποία διαβεβαίωσε πως στηρίζει πλήρως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του διευθύνοντος συμβούλου, Κρίστιαν Σέβινγκ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα