Deutsche Bank: Στήριξη από τον βασικό μέτοχο, εν μέσω αμερικανικών πιέσεων

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 15:11
UPD:15:15
REUTERS/Ralph Orlowski

Στήριξη από το μεγαλύτερο μέτοχό της βρίσκει η Deutsche Bank, την ώρα που τα σύννεφα για τις αμερικανικές δραστηριότητες της τράπεζας πυκνώνουν. Οι χθεσινοβραδινές πληροφορίες για υποβάθμιση της αμερικανικής μονάδας από τη Federal Reserve στην κατηγορία «προβληματική κατάσταση» και η σημερινή υποβάθμιση του αξιόχρεού της από τον οίκο S&P έχουν δημιουργήσει νέες σκιές και έχουν θέσει τη μετοχή της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας υπό πίεση. 

Στέλεχος της κινεζικής HNA, του μεγαλύτερου μετόχου, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, εμφανίστηκε καθησυχαστικό για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι η κινεζική εταιρεία στηρίζει πλήρως  το σχέδιο αναδιάρθρωσης του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Κρίστιαν Σέβινγκ, το οποίο περιορίζει αισθητά την έκθεση στην αμερικανική αγορά και εστιάζει στην Ευρώπη και στους εταιρικούς πελάτες. 

Παράλληλα πηγές της ΕΚΤ, μιλώντας στο Reuters, έδιναν επίσης ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική της γερμανικής τράπεζας. 

Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank είχε ξεκαθαρίσει ότι η οικονομική ισχύς της τράπεζας είναι «πέραν πάσης αμφιβολίας», παρά τη ροή των αρνητικών ειδήσεων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα