Wall Street: Άλμα 200 μονάδων για τον Dow Jones

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 16:43
UPD:17:02
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε θετικό έδαφος εκκινεί η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τόσο τα αισιόδοξα στοιχεία για την αγορά εργασίας, όσο και τις καθησυχαστικές πολιτικές εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,84% ή 201 μονάδες στις 24.615 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,80% στις 7.501 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει άνοδο κατά 0,74% στις 2.725 μονάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, δημιουργήθηκαν 223.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο δείκτης ανεργίας διολίσθησε στο 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2000.

«Αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ξυπνητήρι για την οικονομία μας» σχολιάζει ο επενδυτής Μάικ Λοβενγκαρντ, ο οποίος ωστόσο, προσθέτει ότι τα θετικά στοιχεία ενδεχομένως να προκαλέσουν επιπλέον σύγχυση στην αγορά, δεδομένων και των προοπτικών αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας επιφέρουν μια θετική αύρα στη Wall Street, με τις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών να ενισχύονται άνω του 1% στην έναρξη της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, ανακούφιση επικρατεί ανάμεσα στους επενδυτές και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, καθώς οι κρίσεις σε Ιταλία και Ισπανία φαίνεται πως τείνουν προς αποκλιμάκωση.

Ωστόσο, τροχοπέδη στην αισιοδοξία των αναλυτών εξακολουθεί να συνιστά η επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ε.Ε., τον Καναδά και το Μεξικό.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα