Πόλεμος προσφορών για τη Fox

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 11:59
UPD:12:01
REUTERS/Lucas Jackson

Όταν η Walt Disney συμφώνησε να εξαγοράσει το μεγαλύτερο μέρος των μιντιακών δραστηριοτήτων της 21st Century Fox έναντι 66 δισ. δολαρίων, λίγοι πίστευαν ότι θα βρεθεί εταιρεία, που θα μπορέσει να καταβάλλει υψηλότερη προσφορά, παρά το δηλωμένο ενδιαφέρον κολοσσών, όπως η Comcast. Η τελευταία εξέτασε για περισσότερο από πέντε μήνες την κατάσταση και τελικά αποφάσισε να μπει στη μάχη. 

Η κορυφαία εταιρεία καλωδικής τηλεόρασης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι είναι σε «προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας» για μία προσφορά για την Fox του Αυστραλού μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ. Η προσφορά, όπως εξήγησε θα περιλαμβάνει, όλο το ενεργητικό της Fox, με εξαίρεση τους ειδησεογραφικούς σταθμούς και το κεντρικό δίκτυο αθλητικών μεταδόσεων. Αφορά λοιπόν τις δραστηριότητες, που ο Μέρντοχ έχει συμφωνήσει να πωλήσει στην Walt Disney. Η Comcast σημείωσε μάλιστα πως η προσφορά της θα είναι πιθανότατα αποκλειστικά σε μετρητά, γεγονός που θεωρείται πολύ σημαντικό όπλο στη μάχη με τη Disney. 

Aξίζει να αναφέρουμε ότι η Fox φέρεται να είχε προτιμήσει την Disney από την Comcast εξαιτίας ανησυχιών ότι μία συμφωνία με τη δεύετρη θα αντιμετώπιζε σοβαρά εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές. Η μάχη για την 21st Century Fox σηματοδοτεί σε κάθε περίπτωση την αλλαγή του τοπίου στο χώρο ψυχαγωγίας, καθώς οι παραδοσιακές δυνάμεις των μίντια προσπαθούν να συγκροτήσουν συμμαχίες για να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό των ψηφιακών «εισβολέων», όπως η Netflix και η Amazon. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα