Με «δώρα» κατέφθασαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί στο Παρίσι

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 17:39
UPD:17:43
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Την ελίτ του τεχνολογικού κλάδου υποδέχθηκε σήμερα στο Παρίσι ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι η καινοτομία θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ και κάλεσε τους εκπροσώπους των τεχνολογικων κολοσσών να σηκώσουν τα φορολογικά  βάρη που τους αναλογούν, να δώσουν περισσότερο έμφαση στη συμβολή τους στην κοινωνία, στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Από την πλευρά τους αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, ανακοινώνοντας θετικά μέτρα για τους εργαζομένους τους και επενδύσεις. Οι Uber και Deliveroo προτίθενται να ασφαλίσουν τους εργαζόμενούς τους. Η πρώτη περίπου 150.000 οδηγούς σε 21 χώρες στην Ευρώπη και η δεύτερη όλο το προσωπικό του ντιλίβερι. Η IBM θα προσλάβει 1.400 εργαζόμενους στη Γαλλία, ηAccenture υποσχέθηκε ότι θα επενδύσει 200 εκατ. δολ. για την εκπαίδευση 150.000 ανέργων στη χώρα έως το 2020, ενώ η Google θα προσφέρει 100 εκατ. δολάρια σε προγράμματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την εκπαίδευση προσώπων στις νέες τεχνολογίες στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Να σημειωθεί ότι η τελευταία βρίσκεται σε διαμάχη με το Παρίσι, που της ζητάει να καταβάλει φόρους ύψους 1,15 δισ. ευρώ.

Από το βήμα της Συνόδου Tech for Good ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε, στα αγγλικά, στους περίπου 60 προσκεκλημένους τους στο προεδρικό μέγαρο. Mεταξύ αυτών ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft, ο Ντάρα Κοσροβσάχι της Uber, η Τζίνι Ρόμετι της IBM και ο Μπιλ ΜακΝτέρμοντ της SAP. Είχε δε στο πλευρό του τον πρόεδρο της Ρουάντας, Πολ Καγκάμε.

«Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα» τους είπε χαριτολογώντας και συνέχισε: «Αναμένω από εσάς ειλικρινείς και ευθείες συζητήσεις για το πώς θα κάνετε περισσότερα ... Δεν γίνεται να είμαστε λαθρεπιβάτες της συλλογικότητας, ακόμη και όταν κάνουμε σωστές δουλειές. Για αυτό θέλω δεσμεύσεις από εσάς». 

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί το βράδυ με τον επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μία ημέρα μετά το mea culpa του τελευταίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αποτυχία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Ο Μακρόν θα έχει επίσης κατ'ιδίαν συναντήσεις με τους επικεφαλής των Microsoft, IBM και Uber. 

ΠΗΓΕΣ: Reuters, AFP

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα