Deutsche Bank: Προς κατάργηση 10.000 θέσεων

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 17:22
UPD:17:23
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σχέδια για την κατάργηση περίπου 10.000 θέσεων εργασίας εξετάζουν σοβαρά τα διευθυντικά στελέχη της Deutsche Bank. Εάν τελικά προχωρήσουν, σημαίνει ότι ένας στους δέκα σημερινούς εργαζόμενους της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας θα δει την πόρτα της εξόδου. 

Η κίνηση αυτή εξετάζεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της νέας διοίκησης να πείσει τους επενδυτές ότι προχωρά σε ριζική αναμόρφωση της τράπεζας με στόχο την τόνωση της κερδοφορίας. Οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους φέτος και κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της κρίσης εμπιστοσύνης, στα τέλη του 2016. 

Οι αντιπαραθέσεις στα υψηλότερα κλιμάκια της τράπεζας και οι αντικρουόμενες απόψεις των μετόχων για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει έχουν γεννήσει αμφιβολίες για τη δυνατότητά της να αφήσει πίσω δαπανηρά σκάνδαλα και άλλες προκλήσεις. Μετά και την αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου, Τζον Κράιαν στις 8 Απριλίου, οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ταχύτατες. 

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Κρίστιαν Σέβινγκ, ​παρουσίασε την πλέον δραστική αναδιάρθρωση του τομέα επενδυτικής τραπεζικής στην ιστορία του γερμανικού κολοσσού. Ουσιαστικά η Deutsche Bank λέει αντίο στο όνειρο της Wall Street, προκειμένου να εστιάσει στην Ευρώπη και τους εταιρικούς πελάτες. Με το μαχαίρι στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής η γερμανική τράπεζα περιορίζει αισθητά την παρουσία της στις ΗΠΑ και την Ασία.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα