Αγορές: Η Κίνα στηρίζει την Ευρώπη

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 15:32
UPD:15:33
REUTERS/STAFF

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές αφήνουν για λίγο κατά μέρος τις ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και στρέφουν το βλέμμα στις προσδοκίες για μία συμφωνία, που θα δώσει τέλος στην εμπορική διαμάχη Κίνας- ΗΠΑ. Η σημερινή απόφαση του Πεκίνου να ανοίξει την αγορά αυτοκινήτου, μειώνοντας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, στο 15% τους δασμούς στα εισαγόμενα οχήματα, λειτουργεί ως τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών, κρατώντας του δείκτες σε τροχιά ανόδου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0,3% στις 397 μονάδες. Εμπόδιο σε μεγαλύτερα κέρδη στέκεται η επίμονη αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την έκβαση, που θα έχει η εμπορική αντιπαράθεση των Ευρωπαίων με τις ΗΠΑ, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο κλάδος αυτοκινήτου κλέβει την παράσταση με άνοδο μεγαλύτερη του 1% και «καύσιμο» τις κινεζικές προσδοκίες. 

Ανά την ήπειρο, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται έκαστος περίπου 0,15%. Πιο μεγάλα είναι τα κέρδη για τον DAX (0,6%) στη Φραγκφούρτη, καθώς οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πατούν γκάζι. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χάρη και στο θετικό διεθνές κλίμα, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο περίπου 0,8%, υπερβαίνοντας τις 790 μονάδες. Σε ικανοποιητικά επίπεδα η αξία των συναλλαγών, κινείται λίγο πάνω από τα 36 εκατ. ευρώ. Κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι κλάδοι τραπεζών και εμπορίου. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα