Στα χέρια της Sony η EMI

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 10:12
UPD:14:21
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Μερίδιο ελέγχου στην δισκογραφική εταιρεία EMI Music Publishing αποκτά η Sony, με μία συμφωνία ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, η οποία αποκαλύπτει ότι ο ιαπωνικός κολοσσός ποντάρει στην ενίσχυση του μουσικού χαρτοφυλακίου του. 

Η Sony ήλεγχε ήδη μερίδιο 40% της EMI και με τη συμφωνία αποκτά πλέον σχεδόν το 90% της εταιρείας και των περίπου 2 εκατομμυρίων τραγουδιών μεγάλων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών από τους Beatles, τους Queen και την Carole King έως την Βeyonce, την Alicia Keys και τον Pharrell Williams. 

Η ιαπωνική εταιρεία εξαγοράζει το επιπλέον μερίδιο από την Mubadala του Άμπου Ντάμπι, η οποία διαχειριζόταν την εταιρεία από το 2012. Πριν από το 2012 η δισκογραφική ανήκε στη Citigroup. 

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι η Sony εξαγόρασε πρόσφατα μερίδιο και στην Peanuts, την εταιρεία πίσω από τα δημοφιλή animation, Charlie Brown και Snoopy. Tον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι το τελευταίο οικονομικό έτος είχε καθαρά κέρδη ύψους 380 δισ. γιεν- επτά φορές υψηλότερα σε σχέση με εκείνα του 2016. Όλοι οι τομείς δραστηριοτήτων εμφάνισαν βελτιωμένες επιδόσεις, με τη μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις και τα κέρδη να έρχεται ωστόσο από το PlayStation. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα