Alpha International Trade

Sponsored content
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 13:32
UPD:13:32

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας με σήμα «made in Greece» αναζητούν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη του εμπορίου. Ελληνικές ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εχέγγυα επιτυχίας προσπαθούν να βρουν… τον μίτο της Αριάδνης στον λαβύρινθο που λέγεται εξωστρέφεια και ανάπτυξη δραστηριοτήτων εκτός συνόρων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε εταιρεία που θέλει να ανοίξει τα εμπορικά φτερά της στο εξωτερικό είναι πολλά: από το να επιλέξει τις σωστές για εκείνη αγορές, ώστε να αναπτύξει τις εξωστρεφείς δραστηριότητές της και να προετοιμαστεί κατάλληλα, μέχρι την άγνοια των τοπικών συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων, την αδυναμία κατανόησης των λειτουργιών μιας ξένης αγοράς, τη γραφειοκρατία κ.λ.π. Καθώς, όμως, οι δυνατότητες για τις ελληνικές εξαγωγές είναι τεράστιες (κάθε χρόνο τα μεγέθη ενισχύονται και νέες αγορές σε τρίτες χώρες ανοίγουν για τα προϊόντα και το εμπόριο της χώρας μας, σύμφωνα με στοιχεία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων) και η πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο απεριόριστη, είναι οξύμωρο να περιορίζονται οι εξαγωγές λόγω έλλειψης σωστής πληροφόρησης..

Κάθε δυναμική ελληνική επιχείρηση που θέλει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και να δοκιμάσει τις αντοχές της στον διεθνή στίβο έχει έναν μεγάλο σύμμαχο: την Alpha Βank και την διαδικτυακή πύλη Διεθνούς Εμπορίου Alpha International Trade.

Αξιοποιώντας τα εργαλεία και τη δυναμική της πλατφόρμας Διεθνούς Εμπορίου της Alpha Βank, η επιχείρηση έχει πρόσβαση σε ένα έγκυρο σύστημα πληροφόρησης, το οποίο της επιτρέπει, χάρη στη μηχανή αναζήτησης ανά κλάδο οικονομίας, να αποκτά ενημέρωση σε σημαντικές διεθνείς αγορές με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αναζήτησης, ανάλογα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

Η δωρεάν εγγραφή στο Alpha International Trade δίνει πρόσβαση σε μία σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες, καίριες για την εμπορική ανάπτυξη μίας επιχείρησης εκτός συνόρων, όπως είναι ο εντοπισμός συνεργατών σε όλο τον κόσμο, η αναγνώριση της αγοράς - στόχου, το εργαλείο υπολογισμού τιμής εξαγωγής και κόστους εισαγωγών, τελωνειακές διαδικασίες, δασμοί και τοπικοί φόροι, διεθνείς εμπορικοί όροι (Incoterms 2010) κ.ά. Ενδεικτικά, μέσα από το Alpha International Trade, μπορεί κάποιος να μελετήσει το προφίλ 186 χωρών, να δει στατιστικά στοιχεία αγορών, να έχει business alerts, να βρει χώρες υψηλών προοπτικών, να μάθει για εμπορικές εκθέσεις, να έρθει σε επαφή με εμπορικά επιμελητήρια κλπ.

Βασισμένη σε διεθνείς αναγνωρισμένες πηγές, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, η βάση δεδομένων των Ηνωμένων Εθνών COMTRADE, η Dun and Bradstreet κ.ά., η υπηρεσία Alpha International Trade προσφέρει στους εγγεγραμμένους χρήστες της πρόσβαση σε:

  • 10.000 σελίδες με πληροφορίες, σχετικά με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.
  • 25.000 μελέτες αγορών που ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση.
  • 70.000 εισαγωγείς και 30.000 εξαγωγείς στις ΗΠΑ.
  • 70.000 προμηθευτές παγκοσμίως.
  • 10.000 εισαγωγείς σε οκτώ χώρες της Λατινικής Αμερικής.
  • 203 εκατομμύρια χρηματοοικονομικές αναφορές εταιριών σε περισσότερες από 210 χώρες.
  • 17.000 εμπορικές εκθέσεις που ανανεώνονται κάθε μήνα.
  • 2.000 επαγγελματικούς οργανισμούς παγκοσμίως.
  • 600 online αγορές (marketplaces).
  • 3.000 online ευρετήρια.

Μέσω της πλατφόρμας προσφέρονται υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών Διεθνούς Εμπορίου, όπως online διαβίβαση αιτημάτων εισαγωγών, ταχύτατη διαχείριση των εργασιών, ασφάλεια στη διεκπεραίωση των συναλλαγών και άμεση λήψη παραστατικών και μηνυμάτων πληρωμών μέσω της εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πύλη  Alpha International Trade παρέχει μία σειρά από χρήσιμες online εξατομικευμένες υπηρεσίες κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης, όπως: η μετάφραση επίσημων εγγράφων, πρότυπα διεθνών συμβάσεων πωλήσεων, εξειδικευμένες μελέτες για την ίδια την επιχείρηση σχετικά με δυνητικούς πελάτες της, κανόνες σημάνσεως και ετικετών, κόστος μεταφοράς κ.λ.π. Οι υπηρεσίες αυτές  παρέχονται επί πληρωμή, καλύπτοντας κάθε ανάγκη αναφορικά με τις εισαγωγικές ή τις εξαγωγικές της δραστηριότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στo www.alphainternationaltrade.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα