Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2006 10:13
UPD:10:26

Fortius Finance: «Η σημαντική υποχώρηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία μάλιστα ήταν και αυξημένη λόγω της λήξης της σειράς παραγώγων του Ιουλίου, μπορεί να θεωρηθεί εν πολλοίς δικαιολογημένη αν συνυπολογισθούν, η απουσία ουσιαστικών στοιχείων βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης των ξένων δεικτών, η στασιμότητα του τραπεζικού κλάδου ενόψει των εξελίξεων στην Εμπορική Τράπεζα και η θερινή ραστώνη.

»Κατά συνέπεια και εν απουσία ουσιαστικών εξελίξεων στο εσωτερικό δεν αναμένουμε κάποια διαφοροποίηση της εικόνας του ΧΑ στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις πιθανότητες να γείρουν υπέρ της καθοδικής κίνησης του ΓΔ στο άνοιγμα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης σε χαμηλότερα επίπεδα. Από τεχνικής απόψεως η στήριξη οριοθετείται στην περιοχή των 1.940 μονάδων για το FTSE/ASE-20».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά επίσης πραγματοποίησε απώλειες και οι μετοχές που ξεχώρισαν από απόψεως όγκου συναλλαγών είναι του ΟΠΑΠ, της Πειραιώς, της Εθνικής και του ΟΤΕ. Για σήμερα αλλά και για τη συνέχεια της εβδομάδας, πιστεύουμε πως τρία θέματα θα δώσουν τάση στις αγορές. Η πορεία των εχθροπραξιών στη Μέση ανατολή, η πορεία των συζητήσεων για την εξαγορά της Εμπορικής και τέλος η ολοκλήρωση των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ».

Euroxx: «Ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους έκλεισε την Παρασκευή, με απώλειες 0,65% και τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα… Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό με τις κύριες χρηματιστηριακές να δέχονται ισχυρές πιέσεις λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Μ. Ανατολή. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα