Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2006 10:46

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη παρά την υποχώρηση των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία.

Σύμφωνα με αναλυτές, στην αφύπνιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος συμβάλλουν ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά νέα και οι φήμες περί επικείμενων σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.738,7 μονάδες (0,33%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 4.841,36 μονάδες (0,47%) και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 5.466,74 μονάδες (0,29%).

Η μετοχή της Vodafone ενισχύεται κατά 2%. Η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε σήμερα αύξηση της συνδρομητικής της βάσης σε ποσοστό μεγαλύτερο των προβλέψεων στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 3,9%, σημειώνει η μετοχή της Philips, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal τρεις εταιρείες επενδύσεων προσφέρουν πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ για τον τομέα ημιαγωγών της ολλανδικής εταιρείας.

Τέλος, ανοδικά κινείται η μετοχή της France Telecom, η οποία βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την επενδυτική εταιρεία Kohlberg Kravis Roberts & Co για την πώληση του 54% της PagesJaunes.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα