Πέμπτη εβδομάδα πτώσης για το ευρώ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 13:20
UPD:13:21
SHUTTERSTOCK

Μία σειρά παραγόντων από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία έως την επιβράδυνση της Ευρωζώνης και τη μεγάλη απόκλιση στην πορεία, που ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Federal Reserve, διατηρούν σε τροχιά υποτίμησης το ευρώ. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει και αυτή την εβδομάδα, την πέμπτη διαδοχικά, με απώλειες, στο μακροβιότερο πτωτικό σερί από το 2015.

Στις 13:15 ώρα Ελλάδος υποχωρεί οριακά έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1784 δολάρια ανά ευρώ και συνολικά την τελευταία εβδομάδα έχει υποτιμηθεί περίπου 1,2%, κινούμενο κοντά σε ναδίρ πέντε μηνών. Πριν από τρεις εβδομάδες η ισοτιμία ήταν στο 1,24. 

Από την άλλη το δολάριο συνεχίζει ακάθεκτο το ράλι του. Ο Δείκτης Δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κορυφαίων ανταγωνιστών του στην αγορά συναλλάγματος, έχει ενισχυθεί περισσότερο από 5% το τελευταίο δίμηνο. Σήμερα ανήλθε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία στα 111,005 γιεν ανά δολάριο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα