Tencent: Δυναμικές επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο για τον κινεζικό διαδικτυακό κολοσσό

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 07:27
UPD:07:29
REUTERS/Kim Kyung Hoon

Καλύτερα των προσδοκιών ηταν τα αποτελέσματα του κινεζικού διαδικτυακού κολοσσού Tencent, χάρη στην αύξηση των διαφημίσεων, αλλά και τις καλές επιδόσεις του τομέα παιχνιδιών για κινητά. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρεία της Ασίας, αναικοίνωσε ότι τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν 48% στα 73,53 δισ. γιουάν (11,5 δισ. δολάρια) έναντι εκτιμήσεων σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters για 71,04 δισ. γιουάν, ενώ τα καθαρά κέρδη έκαναν «άλμα» 61% στα 23,29 δισ. γιουάν, περνώντας με άνεση τον πήχυ των προσδοκιών, που είχε τοποθετηθεί στα 17,5 δισ. γιουάν. 

Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε στο 42% από 39% ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι 34% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. 

Τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα προσφέρουν στήριγμα στις μετοχές της εταιρείας, που καταγράφουν απώλειες περίπου 17% από τις αρχές του έτους. Και τούτο γιατί κάμπτουν τις ανησυχίες για συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους, που είχαν γεννήσει τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα