Wall Street: Ανοδικά για όγδοη συνεχή ημέρα ο Dow Jones

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 23:05
UPD:15/05/2018 03:05
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη για όγδοη συνεχόμενη ημέρα.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί ανοδικών συνεδριάσεων για τον Dow Jones από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Οι αμερικανικοί δείκτες έμειναν στο «πράσινο», αν και προς το κλείσιμο της συνεδρίασης έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,27%, κλείνοντας στις 24.899 μονάδες, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,09% στις 2.730 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,11% στις 7.411 μονάδες.

Στο ταμπλό, ξεχώρισε η μετοχή της Symantec Corp, η οποία πραγματοποίησε άλμα 9,6%.

Στην Ευρώπη, τα κυριότερα χρηματιστήρια έκλεισαν με οριακές απώλειες, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, αλλά και να εμφανίζονται επιφυλακτικοί εξαιτίας των πιέσεων που ασκήθηκαν στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,1%, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωσε οριακή άνοδο 0,3%, εν μέσω μιας συνεδρίασης που χαρακτηρίσθηκε από έντονη μεταβλητότητα, λόγω του κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις συνομιλίες μεταξύ του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Με απώλειες 0,18% έκλεισε και o DAX στη Φρανκφούρτη, όπως και ο FTSE 100 του Λονδίνου, διακόπτοντας το ανοδικό σερί επτά διαδοχικών εβδομάδων. Οριακές μεταβολές στο Παρίσι, με τον CAC 40 να υποχωρεί 0,02%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα