Solidus Χρηματιστηριακή: Eξαγορά της Value Capital

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2006 12:29

Εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Solidus Securities AΕΠΕΥ λόγω συγχώνευσής της με την Value Capital ΑΕΠΕΥ.

Η διαδικασία της συγχώνευσης αυτής οριστικοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2006 ύστερα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ εξαγοράζει και απορροφά δια συγχωνεύσεως την χρηματιστηριακή εταιρεία Value Capital ΑΧΕΠΕΥ.

Έπειτα από τους απαραίτητους ελέγχους, η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ θα καταβάλει στους μετόχους της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ τίμημα ύψους 2.600.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ καθώς η καθαρή της θέση μετά από την αφαίρεση επισφαλειών πελατών της και μετά από πρόσφατο φορολογικό έλεγχο ανερχόταν στις 30 Ιουνίου 2006 στα 2.520.000 ευρώ.

Η Solidus θα καταβάλλει το τίμημα της εξαγοράς από τα ίδια κεφάλαια της, καθώς και από κεφάλαια προερχόμενα από την έκδοση Ομολογιακού Δανείου ύψους 1.600.000 ευρώ, που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου 2006.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την περάτωση των διαδικασιών οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν σε δυο εβδομάδες η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ θα αριθμεί περισσότερους από 20.000 πελάτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Solidus θα αποτελείται πλέον από 9 μέλη προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτό και στελέχη της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ, ενώ όλες οι υπάρχουσες συμβάσεις των πελατών και των συνεργατών της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ θα διατηρηθούν καθώς η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ θα αποτελεί την συνέχιση του νομικού της προσώπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα