Αυξήσεις στα τσιγάρα και στην κινητή τηλεφωνία

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006 15:24

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμoυ: «Οργάνωση συστήματος ελέγχου για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του κρατικού υπολογισμού και των εκτός του κρατικού προϋπολογισμού φορέων και φορολογικές ρυθμίσεις».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος αυτού του σχεδίου νόμου είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος των δημοσίων δαπανών και η διασφάλιση των εσόδων του Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο α' εξάμηνο είναι μειωμένο κατά 29,2% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2005. «Την ίδια στιγμή, η έντονη γεωπολιτική αστάθεια, που έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών, επηρεάζει όλες τις χώρες και μας υποχρεώνει να θωρακίσουμε τον προϋπολογισμό από αστάθμητους εξωτερικούς παράγοντες. Να διασφαλίσουμε την ομαλή υλοποίησή του και τη συνέχεια της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε έμφαση στον έλεγχο των δαπανών με διαρθρωτικές κινήσεις μόνιμου χαρακτήρα. Συστήνουμε τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών με στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και την καταπολέμηση της σπατάλης. Παράλληλα, προχωρούμε στην αναπροσαρμογή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα και του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας με στόχο τη διασφάλιση των εσόδων του προϋπολογισμού σε μόνιμη βάση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα