Αρχίζει ο χρονοβόρος επανέλεγχος στοιχείων στη FF Group

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 10:43
UPD:10:43
ffgroup.com

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Μια χρονοβόρα διαδικασία μέχρι την έκδοση αποτελεσμάτων και την πιθανή επαναδιατύπωση στοιχείων, που προοιωνίζεται προκλήσεις για τη Folli Follie Group (FFG), αρχίζει με τον διορισμό σήμερα της ελεγκτικής εταιρείας η οποία θα αναλάβει τον επανέλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, την αξιοπιστία των οποίων αμφισβήτησε το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM), το οποίο επίσης έχει κληθεί από την Ε.Κ.
Εξηγήσεις QCM στην Ε.Κ.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες θέλουν το επενδυτικό κεφάλαιο QCM, από το οποίο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην έκθεσή του για την ελληνική εταιρεία, να προσκομίζει τα σχετικά στοιχεία το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. 

Από την πλευρά της η FFG, στελέχη της οποίας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τις εποπτικές αρχές, ανακοινώνει σήμερα την εταιρεία η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της. Σύμφωνα με την Ε.Κ., θα είναι αναγνωρισμένη διεθνής ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG καταγράφεται εκτός Ελλάδος. Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχετικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες, κατ’ εκτίμηση γύρω στο εξάμηνο, γεγονός που ευνοεί τη φημολογία. Ήδη η χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου ήταν ενδεικτική, με αρκετές εναλλαγές προσήμων, ενώ εντέλει οι πιέσεις εκτονώθηκαν προς το τέλος της διαδικασίας με τη μετοχή της Folli Follie να αντιδρά θετικά κλείνοντας στα 8,55 ευρώ (+13,7%). Το γεγονός αυτό συνδέθηκε τόσο με την αλλαγή σκηνικού που προκάλεσε η διάψευση από το QCM φημών για πιθανή έρευνα και σε άλλη εισηγμένη, αλλά κυρίως τις προθέσεις στήριξης της τιμής από τους βασικούς μετόχους.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της FFG αποφάσισε χθες να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, που είχε αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να αγορασθούν 6.636.413 μετοχές κατ’ ανώτατο όριο.

Διεργασίες

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε άμεσο θετικό αντίκτυπο στο χρηματιστηριακό κλίμα, όπου βέβαια οι τιμές είχαν υποχωρήσει βίαια κι ήθελαν μια αφορμή για αντίδραση. Ζητούμενο είναι ωστόσο ένα νέο το οποίο δεν θα έχει απλώς βραχυπρόθεσμη επίδραση, αλλά θα καταστήσει βιώσιμη την ανάκαμψη και θα αποκαταστήσει κλίμα σταθερότητας στην εταιρεία και στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα των επομένων μηνών εν όψει της ολοκλήρωσης του νέου ελέγχου και της επαναδιατύπωσης οικονομικών στοιχείων που πιθανόν αποδειχθούν ανακριβή, δεν θα πρέπει να αποκλείονται επιχειρηματικές εξελίξεις. Προς το παρόν πάντως η Fosun δηλώνει το «παρών» και παραπέμπει στις επίσημες ανακοινώσεις της FFG. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα» ανέφερε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. 

Η στάση αυτή ερμηνεύεται ως στήριξη από στελέχη της ελληνικής εταιρείας, ενώ μερίδα της αγοράς δηλώνει ότι θα περίμενε περισσότερα από την εταιρεία-μέτοχο του 13,89% της εισηγμένης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα