Νέα υποχώρηση του ευρώ

Τρίτη, 22 Μαΐου 2001 12:57
UPD:20:15

Νέες πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ υπό το βάρος των νέων στοιχείων που ήρθαν στη δημοσιότητα για τις οικονομίες των τριών ισχυρότερων κρατών της ευρωζώνης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία, οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία υποχώρησαν το Μάρτιο κατά 5,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες ιδιωτών στη Γαλλία σημείωσαν τον Απρίλιο μείωση σε ποσοστό μεγαλύτερο του αναμενομένου. Συγκεριμένα, μειώθηκαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για μείωση κατά 0,5%. Σημειώνεται, ότι το Μάρτιο οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία είχαν σημειώσει αύξηση σε ποσοστό 0,9%.

Μείωση μεγαλύτερη του αναμενομένου εμφάνισε τον Απρίλιο και ο δείκτης Ifo στη Γερμανία, ο οποίος αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε τον Απρίλιο στο 92,5 – στο χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί από το Μάιο του 1999 - από 93,9 τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Αναλυτές έκτιμούσαν ότι τον Απρίλιο ο δείκτης Ifo θα διαμορφωνόταν στο 93,3.

Στη χρηματαγορά του Λονδίνου, στις 12:40 μ.μ. ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στα 87,07 σεντς που είναι το χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί από τις 18 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα