Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι για την εμπορική διαμάχη

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 16:03
UPD:16:55
EPA/JIM LO SCALZO/FILIP SINGER

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα της εμπορικής αντιπαράθεσης, καθώς οι διαπραγματεύσεις αξιωματούχων των δύο χωρών στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα δεν απέδωσαν καρπούς. 

Ο Τραμπ γνωστοποίησε την πρόθεσή του, με τον συνήθη τρόπο: μία ανάρτηση στο Twitter, στην οποία και χαρακτηρίζει τον Σι «φίλο μου». Υπόσχεται δε ότι «θα συμβούν καλά πράγματα στο μέτωπο του εμπορίου». 

Την ερχόμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λίου Χε αναμένεται να επισκεφθεί την Ούασιγκτον, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να αποτραπεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. 

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον απειλεί με υψηλούς δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 150 δισ. δολαρίων. Φέρεται δε να ζητά από το Πεκίνο μαχαίρι στο εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολάρια. 

Σήμερα, εν τω μεταξύ,στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές παρουσίασαν δυναμική έξοδο τον Απρίλιο. Ακόμη μεγαλύτερη όμως ήταν η άνοδος των εισαγωγών. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα