Κίνα: Ανεβάζουν ταχύτητα οι εξαγωγές, παρά την κόντρα με ΗΠΑ

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 15:00
UPD:15:01

Αισθητά μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Απρίλιο, μετά την πτώση τους τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποκαλύπτει ότι ο ασιατικός δράκος είναι προς το παρόν ανθεκτικός στην αντιπαράθεσή του με τις ΗΠΑ. Σημαντική αύξηση και για τις εσαγωγές, γεγονός που αποτελεί καλό νέο για τις κινεζικές αρχές, που θέλουν να δουν εάν οι ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να στηριχθούν στην εσωτερική κατανάλωση, σε περίπτωση ενός σοκ στο εξωτερικό εμπόριο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τον Απρίλιο οι εξαγωγές της Κίνας έκαναν «άλμα» στο 12,9%, υπερβαίνοντας με άνεση τον πήχη των προσδοκιών των αναλυτών για αύξηση 6,3% και ύστερα από πτώση 2,7% τον Μάρτιο. Μερίδα αναλυτών πάντως προειδοποιούσε ότι ενδεχομένως οι δυναμικές αυτές επιδόσεις να μην διατηρηθούν στο υπόλοιπο του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (στις οποίες περιλαμβάνονται και τα κινητά) αυξήθηκαν 20,7%. 

Όσο για τις εισαγωγές απογειώθηκαν 21,5%, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 16% και ύστερα από άνοδο 14,4% τον Μάρτιο. Η μεγάλη άνοδος των εισαγωγών αποδίδεται στην αυξανόμενη όρεξη των Κινέζων για φυσικούς πόρους, αγροτικά προϊόντα, αλλά και προϊόντα τεχνολογίας από το εξωτερικό. Μάλιστα η κίνα εισήγαγε μικροεπεξεργαστές αξίας 94,7 δισ. δολαρίων το πρώτο τετράμηνο του έτους, με το ποσό να είναι αυξημένο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα