Εθνική Ασφαλιστική: Ανοίγει εκ νέου το data room

Σημαντικά ενισχυμένα τα μεγέθη
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 09:38
UPD:09:38
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Άνοιξε το data room για την Εθνική Ασφαλιστική προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συνέχεια του διαγωνισμού που αφορά την πώληση της εταιρείας. Στόχος της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας είναι η ολοκλήρωση του project εντός διμήνου, δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Οι δύο κινεζικές εταιρείες Fosun και Gongbao επέμειναν πολύ για συνέχιση της ίδιας διαγωνιστικής διαδικασίας, άποψη που τελικώς επικράτησε και σε ό,τι αφορά τον μέτοχο.

Μολονότι οι δύο εταιρείες που συμμετέχουν στον αρχικό διαγωνισμό και συνεχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον έχουν εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία της ασφαλιστικής, εντούτοις λόγω του χρόνου που διήρκεσε ο διαγωνισμός, το data room ανοίγει εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία επικαιροποίηση των στοιχείων με βάση την τρέχουσα χρονιά και επομένως τις τρέχουσες εργασίες της εταιρείας.

Παρά τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο μεγάλος χρόνος διάρκειας του διαγωνισμού για την ασφαλιστική τα αποτελέσματα της επιχείρησης  είναι εντυπωσιακά.

Το 2017 η Εθνική Ασφαλιστική συνέχισε να κατέχει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά με το συνολικό μερίδιό της να διαμορφώνεται στο 15,47% (21,24% στον Κλάδο Ζωής και 9,84% στους Γενικούς Κλάδους).

Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση της κερδοφορίας το 12μηνο του 2017 κατά 27,9%, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 73,9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο ανήλθε σε 587,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,8% έναντι του 2016. Θεαματική πορεία κατέγραψε και το δίκτυο Bancassurance, όπου σημειώθηκε άνοδος στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 28,3%.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία κατέγραψε το 2017 σημαντική βελτίωση στους κεφαλαιακούς της δείκτες στο πλαίσιο Φερεγγυότητας ΙΙ και ιδιαίτερα σε αυτούς χωρίς μεταβατικά μέτρα, λένε οι επίσημες ανακοινώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα