Eπιβεβαιώνει τη συνέχεια του διαγωνισμού για την Εθνική Ασφαλιστική η ΕΤΕ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 11:00
UPD:11:09
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Της Ειρήνης Σακκελάρη
[email protected] 

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα το σχετικό ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής βάσει του οποίου θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους λοιπού διαγωνιζόμενους Fosun και Gongbao.

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 26.04.2018 (χθες), η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και σε συνεννόηση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφασίστηκε η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση (Μάιος 2017) των δεσμευτικών προσφορών αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί περαιτέρω σε περίπτωση επίτευξης οριστικής συμφωνίας σχετικά με την εν λόγω συναλλαγή.

Ας σημειωθεί πως πρόθεση είναι η διαδικασία να καταλήξει εντός του προσεχούς διμήνου και πως για το σκοπό αυτόν οι διαπραγματεύσεις με έναν από τους δύο ενδιαφερόμενους θα πρέπει να καταλήξουν.

Σε αντίθετη περίπτωση η τράπεζα θα οδηγηθεί σε νέα διαγωνιστική διαδικασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα