Xerox: O Άικαν διώχνει τον CEO, σε κίνδυνο η συμφωνία με Fujifilm

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 17:54
UPD:17:55
EPA/XEROX / HO

Στη μάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση της Xerox και τους ακτιβιστές επενδυτές Καρλ Άικαν και Ντάργουιν Ντίσον, κερδισμένοι βγήκαν οι δεύτεροι. Οι δύο επενδυτές, που από κοινού κατέχουν μερίδιο 15%, ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο  και τα άλλα στελέχη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία ύψους 6,1 δισ. δολαρίων, που προέβλεπε τη συγχώνευση της αμερικανικής εταιρείας με την ιαπωνική Fujifilm και τη δημιουργία της Fuji Xerox. 

Θεωρούσαν ότι εν λόγω συμφωνία υποτιμά αισθητά την αξία της Xerox και ζητούσαν την ακύρωσή της. Είχαν μάλιστα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και είχαν κερδίσει προσωρινό μπλοκάρισμα της συμφωνίας. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι η προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου Τζεφ Τζάκομπσον να διαπραγματευθεί μία συμφωνία, η οποία γνώριζε ότι θα τον όριζε επικεφαλής, την ώρα που μέτοχοι ήθελαν την απομάκρυνσή του ενείχε σύγκρουση συμφερόντων. 

Ο Τζάκομπσον ανακοίνωσε τελικά ότι παραιτείται από τη θέση, ενώ παραίτηση υπέβαλαν ακόμη έξι από τα δέκα μέλη του δοικητικόυ συμβουλίου. Θα αντικατασταθούν από μέλη, που θα προτείνουν οι Άικαν και Ντίσον, ενώ το νέο διοικητικό συμβούλιο θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με τη Fujifilm. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα