Έτινγκερ: Ευελιξία και όχι καθυστερήσεις στο θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 12:47
UPD:12:47
EPA/OLIVIER HOSLET

«Στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσουμε. Για αυτό περιμένω από όλα τα κράτη-μέλη ευελιξία. Το χειρότερο θα ήταν να μην έχει η Ευρώπη νέο προϋπολογισμό» τόνισε ο κ. Έτινγκερ σε πρωινή εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Για έντονες αντιδράσεις εκ μέρους μερίδας κρατών- μελών απέναντι στην προοπτική περικοπής ορισμένων κονδυλίων του κοινοτικού προϋπολογισμού και αύξησης άλλων προειδοποιεί ο αρμόδιος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ. Υπογραμμίζει, όμως, την ανάγκη για ευελιξία και γρήγορες αποφάσεις, καθώς δεν μπορεί να μείνει η κοινότητα χωρίς προϋπολογισμό. 

«Στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσουμε. Για αυτό περιμένω από όλα τα κράτη-μέλη ευελιξία. Το χειρότερο θα ήταν να μην έχει η Ευρώπη νέο προϋπολογισμό» τόνισε ο κ. Έτινγκερ σε πρωινή εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ενόψει της κατάθεσης σήμερα του σχεδίου προϋπολογισμού 2021-2027, του πρώτου προϋπολογισμού μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Έτινγκερ έκανε λόγο για μετριοπαθείς περικοπές στην αγροτική και στην διαρθρωτική πολιτική, αλλά και για την ανάγκη «να γίνουν περισσότερα» στον τομέα της έρευνας. Η Ευρώπη πρέπει σε πολλούς τομείς να επενδύσει «αποτελεσματικότερα και καλύτερα» και ταυτόχρονα οικονομικότερα τομείς της άμυνας, της μετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων, πρόσθεσε ο Επίτροπος και εξήγησε ότι ο νέος προϋπολογισμός θα είναι μεγαλύτερος, αλλά μόνο λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης του κόστους σε πολλούς τομείς.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες, που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για μεταφορά πόρων από την Ανατολική Ευρώπη στο Νότο, καθώς επιδιώκεται να συνδεθούν κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων με το βάρος, που σηκώνει η κάθε χώρα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και με σειρά άλλων παραμέτρων, όπως είναι ο σεβασμός του Κράτους Δικαίου. Πρόκειται για μία ιδέα, την οποία φέρεται να στηρίζει με θέρμη και το Βερολίνο

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα