Apple: Αποκρούει τις ανησυχίες για τα έσοδα, επιστρέφει στους μετόχους 100 δισ. δολάρια

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 11:13
UPD:11:16
REUTERS/Yuya Shino

Η κορυφαία, βάσει κεφαλαιοποίησης, εισηγμένη επιχείρηση του πλανήτη ανακοίνωσε ότι το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου ο όγκος των πωλήσεων των έξυπνων κινητών της αυξήθηκε ελαφρά (3%), αλλά τα έσοδα από αυτές αυξήθηκαν 14% στο 38 δισ. δολάρια.

Να κάμψει τις ανησυχίες για το μέλλον των iPhone και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της σε ένα περιβάλλον πολλαπλών προκλήσεων για τον τεχνολογικό τομέα πέτυχε η Apple με ακόμη ένα τρίμηνο ισχυρών οικονομικών επιδόσεων, αλλά και με την ανακοίνωση των σχεδίων της να επιστρέψει στους μετόχους ρευστό 100 δισ. δολαρίων. 

Η κορυφαία, βάσει κεφαλαιοποίησης, εισηγμένη επιχείρηση του πλανήτη ανακοίνωσε ότι το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου ο όγκος των πωλήσεων των έξυπνων κινητών της αυξήθηκε ελαφρά (3%), αλλά τα έσοδα από αυτές αυξήθηκαν 14% στο 38 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από υπηρεσίες έκαναν άλμα 31% στα επίπεδα ρεκόρ των 9,2 δισ. δολαρίων, χάρη στην ισχυρή απήχηση των App Store, Apple Music και iCloud. Η εταιρεία έχει πλέον 270 εκατομμύρια συνδρομητές στις υπηρεσίες της, με τον αριθμό να είναι αυξημένος κατά 100 εκατομμύρια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι η μηνιαία συνδρομή του Apple Music στοιχίζει 10 δολάρια, ενώ του iCloud 2,99 δολάρια.  

Τα συνολικά έσοδά της αυξήθηκαν 16% στα 61,14 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της ενισχύθηκαν 25% στα 13,82 δισ. δολάρια, τα υψηλότερα επίιπεδα, που έχουν καταγραφεί ποτέ για τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου.

Αν η Apple συνεχίσει να πουλάει τον ίδιο αριθμό συσκευών κάθε χρόνο (το προηγούμενο οικονομικό έτος πούλησε 217 εκατ. iPhones, περισσότερα από 40 εκατομμύρια iPad και σχεδόν 20 εκατομμύρια Macs) θα μπορεί ουσιαστικά να στρέφει ολοένα και περισσότερους χρήστες στις υπηρεσίες  της, εξασφαλίζοντας υψηλά έσοδα. 

Για το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία αναμένει έσοδα 51,5 έως 53,5 δισ. δολάρια, τα οποία σηματοδοτούν και πάλι σημαντική αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Υπό τις συνθήκες αυτές η Αpple επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 100 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Βirinyi Associates είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, που έχει ανακοινώσει ποτέ αμερικανική εταιρεία. Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε αύξηση του μερίσματος κατά 16%. Φέτος αναμένεται να διανείμει 14,82 δισ. δολάρια σε μερίσματα. Υπενθυμίζεται δε ότι από το 2012 έως και τον Μάρτιο έχει καταβάλλει στους μετόχους 275 δισ. δολάρια, μέσω επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα