Αγορές: Σε ρόλο πρωταγωνιστή τα σούπερ μάρκετ

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:50
UPD:13:59
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Η απόφαση της βρετανικής αλυσίδας υπεραγορών Sainsbury's να ενώσει δυνάμεις με την ASDA  της Walmart, δημιουργώντας τον κορυφαίο παίχτη στη βρετανική αγορά, συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα των επενδυτών σε μία ήσυχη κατά τα άλλα ημέρα για τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, που βρίσκει τους δείκτες σε ελαφρά άνοδο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει στις 13:45 ώρα Ελλάδος οριακή μόνο άνοδο κοντά στις 385 μονάδες. Στον κλάδο λιανεμπορίου η Sainsbury's είδε τη μετοχή της να κάνει «άλμα» έως και 20%, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές θεωρούν πως η συχώνευση με την ASDA θα τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις γερμανικές αλυσίδες φθηνού κόστους Lidl και Aldi. Στον αντίποδα η μετοχή της Tesco, που είχε έως τώρα τα πρωτεία στη βρετανική αγορά και πλέον μένει στη δεύτερη θέση, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί έως και 2,5%. Ελαφρά πτώση (0,6%) παρουσιάζουν οι μετοχές των Morrisons <και Marks & Spencer, ενώ οι γαλλικοί όμιλοι Carrefour και Casino ενισχύονται 0,4% και 0,9% αντίστοιχα. 

Την προσοχή έχει προσελκύσει και ο κλάδος τηλεπικοινωνιών στον απόηχο του mega- deal ανάμεσα στις T-Mobile US και Sprint. Η Deutsche Telekom (στην οποία ανήκει η T-Mobile) ενισχύεται 1,5%.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ημέρας η διαφημιστική WPP, με τη μετοχή της να κάνει άλμα 9%, χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου. 

Ανά την Ευρώπη, σχεδόν αμετάβλητος είναι ο DAX στη Φραγκφούρτη, άνοδο 0,2% παρουσιάζουν τόσο ο CAC 40 στο Παρίσι όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ κέρδη 0,4% εμφανίζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα