«Μπρα ντε φερ» ΔΕΗ και τραπεζών

Συστημικές: Προαπαιτούμενο τα 2/3 από την πώληση των μονάδων λιγνίτη για αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου 1,3 δισ.
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 11:39
UPD:11:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Από την έντυπη έκδοση 

Των Κώστα Δεληγιάννη και Ειρήνης Σακελλάρη

Ένα «τούρκικο» παζάρι έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι τράπεζες με τη ΔΕΗ στο πλαίσιο αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων, αλλά και της ανάγκης που προκύπτει για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της επιχείρησης. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες -αναλόγως βεβαίως και του ύψους του τιμήματος- θέτουν ως προαπαιτούμενο να λάβουν ένα ποσοστό που θα αγγίζει τα 2/3 του ποσού της πώλησης, για να συμφωνήσουν στην αναχρηματοδότηση του μεγάλου κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο λήγει τον Απρίλιο του 2019.

Η ΔΕΗ είχε αναφερθεί στις σχετικές διαπραγματεύσεις σε ανακοίνωσή της στα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πως βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με έγκυρους τραπεζικούς κύκλους, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων οι τράπεζες έχουν συνδέσει τη διαδικασία αναχρηματοδότησης με την αποεπένδυση, λαμβάνοντας βέβαια υπ’ όψιν πως ανεξάρτητα από την όποια συμφωνία το ποσό που πραγματικά θα μπορέσει να περιέλθει στα ταμεία τους θα κριθεί από το τίμημα το οποίο θα διαμορφωθεί από την έκβαση του διαγωνισμού. 

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα