Σκληρή απάντηση Γ. Αλογοσκούφη στο ΠΑΣΟΚ για Εμπορική

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 14:17
UPD:14:24

«Οι απειλές εναντίον των Διοικητικών Συμβουλίων των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δημοσίων Οργανισμών είναι απαράδεκτες και παραπέμπουν σε συμπεριφορές τριτοκοσμικού τύπου. Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει και την ξενοφοβία και τον κομματισμό και τον κρατισμό».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης απαντώντας στην υπεύθυνη Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, η οποία δήλωσε ότι κυβέρνηση πρέπει «να παραιτηθεί από την επιχείρηση εξαναγκασμού των ασφαλιστικών ταμείων να πουλήσουν τις μετοχές που έχουν στην Εμπορική στην τιμή των 25 ευρώ» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/02/1224583.htm .

«Οι μέτοχοι της Εμπορικής Τράπεζας οφείλουν να αξιολογήσουν νηφάλια και ορθολογικά - με βάση τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα – τη δημόσια πρόταση της Credit Agricole, όπως έκανε άλλωστε και το ελληνικό Δημόσιο… Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δημοσίων Οργανισμών. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Είμαι βέβαιος ότι θα αποφασίσουν με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των ασφαλισμένων τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορούν αυτοί που επέβαλαν στα ταμεία να αγοράζουν μετοχές ακριβά στην περίοδο της χρηματιστηριακής “φούσκας”, να παριστάνουν σήμερα τους σωτήρες και τους τιμητές. Το πάθημα του ελληνικού λαού από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000 δεν έγινε δυστυχώς ακόμη μάθημα για τους πολιτικούς αυτουργούς του».

Ο υπουργός δήλωσε τέλος ότι μετά τη χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας έχει εισέλθει στο τελικό της στάδιο και πως πρόκειται για μια αποκρατικοποίηση με μεγάλη στρατηγική σημασία για την Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα