Διαφάνεια στην πώληση των μετοχών της Εμπορικής από τα Ταμεία ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 14:21

Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί από την επιχείρηση εξαναγκασμού των ασφαλιστικών ταμείων να πουλήσουν τις μετοχές που έχουν στην Εμπορική στην τιμή των 25 ευρώ.

Αυτό τόνισε η υπεύθυνη Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, μετά τη συνάντησή της μαζί με τον συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο., Χρήστο Πρωτόπαπα, με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ταμείο των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα και το ασφαλιστικό τους πρόβλημα εν’ όψει της συμφωνίας της κυβέρνησης με τη γαλλική Credit Agricole.

Ζητούμε -είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- από την κυβέρνηση και από τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων να καταθέσουν με διαφάνεια τις μελέτες με βάση τις οποίες πουλούν. «Πώς πουλούν σήμερα οι Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων; Είναι λεφτά των εργαζομένων, των ασφαλισμένων. Πώς πουλούν, με βάση ποια μελέτη, με βάση ποια αποτίμηση; Με δύο φύλλα χαρτιού;»

Επίσης, η κ. Δαμανάκη επισήμανε το πρόβλημα του ασφαλιστικού των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας όπως - όπως να πουλήσει τις μετοχές δεν έχει λάβει καμία πρόνοια για να λυθεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα.

«Το αποτέλεσμα; Εδώ και δύο μήνες πληρώνει το ΙΚΑ τις συντάξεις αυτών που εξέρχονται σε σύνταξη από την Εμπορική Τράπεζα. Το ΙΚΑ που είναι λεφτά του ελληνικού λαού έχει επιβαρυνθεί μέσα σε τρεις μήνες 10 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ο υπουργός Απασχόλησης οφείλει να δώσει εξηγήσεις», τόνισε η κ. Δαμανάκη.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, Γ. Κωνσταντινόπουλος, ανέφερε ότι πρότεινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Εμπορική και τη συνέχισή τους μέχρι -όπως είπε- «να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, να αναγκάσουμε τα Ταμεία, τα Διοικητικά Συμβούλια να μην πουλήσουν τις μετοχές που έχουν στα Ταμεία τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα