Μετοχές: Ρευστοποιήσεις σε Ευρώπη και Χ.Α.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 14:20
UPD:14:22
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η αναστάτωση που επικρατεί στην αγορά κρατικού χρέους, σε συνδυασμό με την μικτή εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων οδηγεί σε πτώση του χρηματιστηριακούς δείκτες. Μετά τις μεγάλες απώλειες της Wall Street το βράδυ της Τρίτης, τη σκυτάλη έλαβαν το πρωί οι αγορές της Ασίας, που είχαν πάντως συγκρατημένη πτώση, και στη συνέχεια οι αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. 

Τις ισχυρότερες πιέσεις στην Ευρώπη δέχονται οι γερμανικές μετοχές, στον απόηχο της είδησης ότι η γερμανική κυβέρνηση έριξε ελαφρώς τον πήχη για τους εφετινούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και καθώς τεχνολογικές και αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. Ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη παρουσιάζει πτώση 1,8% στις 14:15 ώρα Ελλάδος, την ώρα που ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,9% και ο ιταλικός FTSE MIB εμφανίζει απώλειες 1,1%. 

Στο -1,1% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, που απομακρύνεται πλέον πολύ από τις 400 μονάδες. Σήμερα κινείται κοντά στις 379. Σφυροκόπημα δέχεται ο κλάδος τεχνολογίας και ειδικά οι εταιρείες ημιαγωγών- προμηθευτές της Apple. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα ο κλάδος των τραπεζών με την Credit Suisse να ενισχύεται περίπου 4%, καθώς τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο ήταν υψηλότερα των προσδοκιών. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση 1,8% στις 822 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 23 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος των τραπεζών παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2,5%. 

naftemporiki.gr  

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα