Στο κόκκινο το Χ.Α.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 15:30
UPD:15:38
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Βαθύ κόκκινο δείχνει σήμερα το ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ουάσιγκτον, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει κρίσιμες επαφές για την προοπτική ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και για την επομένη της λήξης του μνημονίου. Μεικτή είναι η εικόνα στην Ευρώπη. 

Ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να συναντά εμπόδιο στις 840 μονάδες. Στις 15:25 ώρα Ελλάδος καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 1%, υποχωρώντας έτσι στις 839 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 38 εκατ. ευρώ. 

Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί 1,25%. Από την άλλη ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει ελαφρά μόνο πτώση, της τάξης του 0,14%. 

Σε αρνητικό εδαφος κινούνται οι περισσότεροι κλάδοι, με εξαίρεση του εμπορίου και της υγείας, που εξασφαλίζουν κέρδη. Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι δείκτες τεχνολογίες και τηλεπικοινωνιών, ενώ πτώση 1,2% παρουσιάζουν οι τράπεζες, οι οποίες εισέρχονται σιγά- σιγά στην τελική ευθεία για την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει ελαφρά πτώση, όπως και ο Dax στη Φραγκφούρτη. Μικρά κέρδη για το Λονδίνο και το Παρίσι. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα