Σ.Αραβία- Ρωσία: Μένει ακόμη δουλειά να γίνει στην αγορά πετρελαίου

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 14:00
UPD:14:02
REUTERS/STAFF

H πρόσφατη άνοδος των τιμών του πετρελαίου δεν σημαίνει ότι ο στόχος για επαναφορά της ισορροπίας προσφοράς και ζήτησης έχει επιτευχθεί προειδοποιεί το Ριάντ. Από την πλευρά της και η Μόσχα επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η από κοινού προσπάθεια με τον ΟΠΕΚ. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Τζέντα, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι των μελών του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και άλλων μεγάλων παραγωγών, που συμμετέχουν στη συμφωνία για μείωση της προσφοράς, o Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Χαλίντ αλ Φαλίχ τόνισε ότι απαιτείται υπομονή. «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε, ούτε να ακούμε το θόρυβο και δηλώσεις όπως "αποστολή εξετελέσθη"» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού, ενώ σημείωσε ότι το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών εξακολουθεί να παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της παραγωγής σε χώρες, που δεν συμμετέχουν στη συμφωνία και κυρίως στις ΗΠΑ, όπου έχουμε την επανάσταση του σχιστολιθικού πετρελαίου. 

Από την πλευρά του ο Ρωσός υπουργός Ενέργειας συμφώνησε ότι «μένει ακόμη δουλειά να γίνει» και θα πρέπει η κοινή προσπάθεια ΟΠΕΚ- Ρωσίας να συνεχιστεί. «Είμαστε σε συνομιλίες προκειμένου να διασφαλίσουμε την σταθερότητα σε μακροπρόθεσμη βάση και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας» τόνισε. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα