Κομισιόν: Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 14:27
UPD:20/04/2018 09:02
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

του Νίκου Μπέλλου 
[email protected]

 Όλες οι προετοιμασίες γίνονται για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα μέσα στο καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου περί παράτασης του προγράμματος.

Εργαζόμαστε με βάση στοιχεία και δεδομένα και μπορώ να πω ότι η Κομισιόν παραμένει επικεντρωμένη στη συνεργασία με τους εταίρους για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Εντωμεταξύ στις 26 Απριλίου ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα επισκεφθεί στις 26 Απριλίου την Αθήνα. Την επίσκεψη επιβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος, οι λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν αύριο, ωστόσο ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την πρόσκληση του κ. Γιούνκερ  να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων.

EURONEWS

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, υπογράμμισε από την Ουάσιγκτον ότι απαιτείται μία νέα συμφωνία με την Αθήνα, μετά το πρόγραμμα. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αυτή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει νέο κρυφό πρόγραμμα. 

Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος αποκλείει και η ελληνική κυβέρνηση, εμμένοντας παράλληλα στην απόρριψη των προτάσεων για προληπτική γραμμή στήριξης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα