Στροφή των venture capitals στα κρυπτονομίσματα

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 12:06
UPD:12:08
REUTERS/Dado Ruvic

Στην ελκυστικότητα των ψηφιακών νομισμάτων δεν αντιστέκονται ούτε οι παραδοσιακές δυνάμεις χρηματοδότησης στις αγορές. Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ομίλους venture capitals στην Ευρώπη συμμετέχουν σε αρχικές εγγραφές ψηφιακών νομισματών  (ICOs) ή ζητούν από τους επενδυτές να τους επιτρέψουν να το πράξουν, στηρίζοντας έτσι μία μέθοδο άντλησης κεφαλαίων, η οποία έχει αμφισβητηθεί έντονα από ρυθμιστικές αρχές και χρηματοικονομικούς οργανισμούς. Παράλληλα αναζητούν ευκαιρίες επένδυσης στην τεχνολογία, στην οποία στηρίζονται τα κρυπτονομίσματα. 

Η γερμανική HV Holtzbrinck Ventures, με υπό διαχείριση ενεργητικό άνω του 1 δισ. ευρώ, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές για την αλλαγή των όρων του νέου της fund, προκειμένου να μπορεί να αγοράσει απευθείας ψηφιακά νομίσματα. Η ελβετική Lakestar έχει προβεί σε τουλάχιστον τέσσερις επενδύσεις σε δραστηριότητες συνδεόμενες με κρυπτοενεργητικό και τεχνολογία blockchain. Προετοιμάζεται δε για νέες σε ψηφιακά νομίσματα ή σε επιχειρήσεις, που συνδέονται με αυτά. 

Μικρότερα, νεώτερα funds, όπως τα BlueYard Capital και Fabric Ventures εστιάζουν αποκλειστικά σε επενδύσεις γύρω από το blockchain, συχνά αγοράζοντας ψηφιακά νομίσματα και όχι μερίδια σε start ups, όπως τείνουν να να κάνουν τα venture capitals. Ειδικοί προειδοποιούν πάντως ότι η συμμετοχή σε ICOs- μέσω των οποίων αντλήθηκαν πέρυσι 6,3 δισ. δολάρια- είναι συχνά πιο ριψοκίνδυνη.

ΠΗΓΗ: Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα