ΗΠΑ: Εντείνουν την πίεση σε ZTE- Huawei

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 11:09
UPD:11:12
EPA/LIU JUNFENG

Αποφασισμένες να εντείνουν την πίεση στη ZTE και άλλες κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εμφανίζονται οι αμερικανικές αρχές, προωθώντας νέους περιορισμούς. Η εξέλιξη έρχεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον. 

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου χθες αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση εξπολισμού και λογισμικού της ZTE από αμερικανικές επιχειρήσεις για επτά χρόνια, κατηγορώντας την κινεζική εταιρεία ότι παραβίασε τη συμφωνία, στην οποία είχαν καταλήξει μετά την παράνομη πώληση αμερικανικών προϊόντων στο Ιράν.

Σήμερα η Αρχή Τηλεπικοινωνιών  των ΗΠΑ συνέχισε την «επίθεση» προτείνοντας νέους κανόνες, στη βάση των οποίων κρατικά προγράμματα δεν θα μπορούν να αγοράζουν εξοπλισμό και υπηρεσίες από εταιρείες, που συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Όπως σχολίαζαν πηγές στο Reuters η απόφαση φαίνεται να στοχεύει ουσιαστικά στην ZTE και την επίσης κινεζική Huwaei. Παράλληλα άλλες πηγές ανέφεραν ότι οι αποφάσεις των αμερικανικών αρχών ενδέχεται να σημαίνουν ότι στο εξής η ZTE δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android της Google στις συσκευές κινητών της. 

ΖΤE και Alphabet φέρεται να έχουν συζητήσει τον αντίκτυπο των απογορεύσεων, αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τις ακριβώς θα συμβεί. Σημειώνεται ότι η κινεζική εταιρεία πούλησε 46,4 εκατ. έξυπνα κινητά πέρυσι και ήταν έβδομη μεταξύ των εταιρειών, που χρησιμοποιούν Android, σύμφωνα με την IHS Markit. 

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα