ΗΠΑ-Βρετανία βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική ZTE

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 07:15
UPD:07:20
EPA/LIU JUNFENG

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο βάζουν στο στόχαστρο τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλιασμού ZTE. Η εταιρεία μπαίνει, όμως, παράλληλα στο μικροσκόπιο και των Βρετανών. 

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πώληση προϊόντων της ZTE από αμερικανικές επιχειρήσεις, επικαλούμενο ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Εγκαλεί δε την εταιρεία για παράβαση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας και του Ιράν. Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της βρετανική αρχής για την κυβερνοασφάλεια προειδοποιούν εταιρείες τηλεφωνίας της χώρας να μείνουν μακριά από εξοπλισμό και υπηρεσίες της ZTE, εν μέσω ανησυχιών ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία να το βοηθήσει να σαμποτάρει τηλεπικοινωνικές υποδομές. 

Σε ανακοίνωσή του, που αναφέρεται αποκλειστικά στις ενέργειες των Αμερικανών, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επισημαίνει ότι εξετάζει τους περιορισμούς, που επιβάλλονται στην ZTE και καλεί τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ένα «αμερόληπτο, δίκαιο και σταθερό περιβάλλον πολιτικής». 

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα