Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 08:37

* ΕΞΠΡΕΣ: "Επενδυτικά σχέδια 2,2 δισ. εδραιώνουν την ανάπτυξη. Μεταποίηση και τουρισμός "αξιοποιούν" τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η πετρελαϊκή απειλή σκιάζει πάλι τις αγορές. Ρεκόρ στην τιμή του μαύρου χρυσού - Έφθασε τα 78,64 δολ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Στους Γάλλους ήδη η Εμπορική. Η Credit Agricole φαίνεται ότι έχει αποκτήσει ποσοστό πλέον του 50% της Τράπεζας".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πώς θα επιδοτηθούν τα δάνεια των μικρομεσαίων. Από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα".

Πετρελαϊκή απειλή

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Η νευρική ηρεμία που επικρατούσε αρχικά στις αγορές ενόψει της σημερινής απόφασης της Fed, διεκόπη βίαια μετά την απόφαση της BP να κλείσει τη μεγαλύτερη μονάδα της στις ΗΠΑ, επειδή εντόπισε ίχνη διάβρωσης σε έναν αγωγό. Η τιμή του μαύρου χρυσού εκτοξεύθηκε έως τα 78,64 δολάρια, πυροδοτώντας ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια, καθώς τροφοδότησε ανησυχίες για ανώμαλη προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας".

Εμπορική Τράπεζα

Το ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "Υπό γαλλικό έλεγχο πέρασε και τυπικά η Εμπορική Τράπεζα, καθώς χθες -με τη λήξη της δημόσιας προσφοράς- η Credit Agricole είχε αποκτήσει περίπου το 50% των μετοχών της ελληνικής Τράπεζας. Μετά το Δημόσιο ένα-ένα τα ασφαλιστικά Ταμεία αποφάσισαν την πώληση των μετοχών τους αν και κάποιες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, όπως η χθεσινή του Ταμείου των εργαζομένων της Εμπορικής, αμφισβητήθηκαν έντονα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα