Softbank: Κέρδη από την αύξηση των συνδρομητών το τρίμηνο

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 11:02

ΚΕΡΔΗ εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Softbank Corp., καθώς περισσότεροι άνθρωποι έγιναν συνδρομητές των υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet, αλλά και των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,42 δισ. γιέν (12 εκατ. δολ.) ή 1,34 γιέν ανά βασική μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι ζημίας 11,2 δισ. γιέν ή 31,73 γιέν ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Τόκυο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 91%, φθάνοντας στα 494,2 δισ. γιέν.

Η αύξηση των κερδών από τις υπηρεσίες Internet, θα βοηθήσουν την εταιρεία να πληρώσει το ποσόν του 1,8 τρισ. γιέν για την εξαγορά του σκέλους της Vodafone Plc στην Ιαπωνία, πέρυσι. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Softbank, Masayoshi Son, κατάφερε πέρυσι να την επαναφέρει στην κερδοφορία, για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια και τώρα χρειάζεται περισσότερους συνδρομητές για το νέο σκέλος της κινητής της τηλεφωνίας.

Τα αποτελέσματα του τριμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα, περιλαμβάνουν τις πωλήσεις της Vodafone K.K. για τον Μάϊο και τον Ιούνιο. Η Softbank ελέγχει το 16% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας ύψους 8,9 τρισ. γιέν, ακολουθώντας την NTT DoCoMo Inc., τη μεγαλύτερη του κλάδου και την KDDI Corp.

Οι μετοχές της Softbank, είχαν φέτος τις χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη Nikkei 225, ο οποίος από τις αρχές Απριλίου, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της K.K. έχει υποχωρήσει περίπου 40% και 57% από το κλείσιμο στις 30 Δεκεμβρίου του 2005.

Τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 54,4 δισ. γιέν έναντι ζημίας 3,19 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία, που δεν κάνει προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη της, ενδέχεται να εμφανίσει καθαρές ζημίες 7,1 δισ. γιέν τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2007, σύμφωνα με τον Yasumasa Goda, αναλυτή της Merrill Lynch & Co., τον περασμένο μήνα.

Τα λειτουργικά κέρδη της Vodafone K.K. διαμορφώθηκαν σε 27,3 δισ. γιέν. Η εταιρεία δεν είχε ανακοινώσει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο κατά την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα