Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 10:34
UPD:10:58

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Η ψυχολογία παραμένει θετική ενόψει καλύτερων εταιρικών αποτελεσμάτων, ωστόσο, ορισμένες ρευστοποιήσεις κερδών είναι πιθανές μετά την αρνητική ψυχολογία στις ξένες αγορές».

Fortius Finance: «Η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου βελτιώνεται καθημερινά, καθώς το premium απόδοσης του ΓΔ από την αρχή του έτους έναντι των βασικών δεικτών των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αυξάνεται όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο ΓΔ βρισκόταν σε discount σε σχέση με αυτούς. Η συγκέντρωση του 60% της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole (σύμφωνα με δημοσιεύματα) http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/08/1226168.htm και η ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στο ΧΑ βάσει των τελευταίων στοιχείων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/08/1226160.htm αποτελούν αναμφισβήτητα θετικά στοιχεία.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε υψηλότερες περιοχές, με πρώτο σημείο αναφοράς τις 3.900 μονάδες. Το ενδιαφέρον του συνόλου της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να εστιασθεί σήμερα στην απόφαση της FOMC για το βασικό επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού (21:15), όπου για πρώτη φορά, τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, οι πιθανότητες αύξησής του είναι κάτω του 50%».

Euroxx: «Κέρδη της τάξεως του 0,84% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους την Δευτέρα, κόντρα στο αρνητικό διεθνές κλίμα… Η διακοπή λειτουργίας διυλιστηρίων στην Αλάσκα, της Αμερικανικής εταιρίας ΒΡ οδήγησαν την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 76$ καθώς και οι αυριανές δηλώσεις της FED για τα επιτόκια κλόνισαν τις Διεθνείς αγορές παρασύροντας τις χαμηλότερα, με την Wall Street να εμφανίζεται ψυχραιμότερη. Για σήμερα αναμένεται η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. να κινείται ανοδικά με την περιοχή των 3.850 μονάδων να αποτελούν στήριξη για το Γενικό δείκτη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα