Στον έλεγχο της Credit Agricole το 70% της Εμπορικής

«Η μεγαλύτερη στρατηγική αποκρατικοποίηση»
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 13:31
UPD:15:13

Η Credit Agricole συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 70% στην Εμπορική Τράπεζα, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στη διαδικασία, μία μέρα μετά τη λήξη της προσφοράς της για την ελληνική τράπεζα.

«Οι εκχωρήσεις δικαιωμάτων έχουν ξεπεράσει το 50%», ανέφερε η πηγή στο Reuters επισημαίνοντας ότι σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί το 19% περίπου που κατέχει ήδη η γαλλική τράπεζα στην Εμπορική.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατηγική αποκρατικοποίηση που έχει γίνει στη χώρα.

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι ένας πολύ μεγάλος τραπεζικός οργανισμός, όπως η Credit Agricole, δείχνει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται πλέον, μέσω της Εμπορικής Τράπεζας, στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύω ότι τα οφέλη - και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την ελληνική οικονομία γενικότερα - είναι πολύ μεγάλα και θα τα δούμε τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε κ. Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι με την αποκρατικοποίηση αυτή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2006, το οποίο απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο 1,74 δισ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου 1,65 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε τέλος ότι τηρήθηκε διαφανής διαδικασία, προστατεύτηκε το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των μετόχων και αποκρατικοποιήθηκε το σύνολο της συμμετοχής του Δημοσίου στην Εμπορική Τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα