Β. Παπανδρέου: Το λόγο η Δικαιοσύνη για την πώληση των μετοχών από τα Ταμεία

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 17:53

«Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε θριαμβολογικά το ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας. Η Νέα Δημοκρατία καυχιέται γιατί μεθοδεύει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το είδαμε και στις περιπτώσεις της εξαγοράς της FINASBANK, της COSMOTE, της Π & Κ, το βλέπουμε και τώρα, στην περίπτωση της Εμπορικής Τράπεζας».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά, η υπεύθυνη Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης για το θέμα της Εμπορικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου η πώληση της Εμπορικής οδηγεί σε μείωση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση για μείωση των επιτοκίων και αύξηση του ανταγωνισμού από την είσοδο της Credit Agricole.

Όσον αφορά τις αποφάσεις ορισμένων δ.σ. Ταμείων για την πώληση των μετοχών τους, η πρώην υπουργός σημειώνει ότι το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι εξηγήσεις θα πρέπει επίσης να δώσουν και οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι -όπως είπε- όλες τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν για δήθεν εκβιασμούς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. «Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πια, ποιοι προχώρησαν σε μεθοδεύσεις και ποιοι εκβίασαν τα Ταμεία για να πετύχουν στην εκποίηση της Εμπορικής Τράπεζας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και η κ. Παπανδρέου καταλήγει λέγοντας: «Ο υπουργός Οικονομίας θεωρεί το ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας ως απόδειξη εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Ίσως αυτό να είναι αλήθεια, για μια κυβέρνηση που μεθοδεύει να αγοράζει ακριβά και να πουλά φθηνά τη δημόσια περιουσία. Δεν είναι όμως αλήθεια για τον ελληνικό λαό που βλέπει την περιουσία του να ξεπουλιέται. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν ευθύνες και οι ευθύνες αυτές θα αποδοθούν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα