Ασπίς Πρόνοια: Δημόσια πρόταση για την Universal Bank Public

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 18:33

Δημόσια πρόταση για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της κυπριακής τράπεζας Universal Bank Public Limited υπέβαλε η Ασπίς Πρόνοια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών εταιρίων Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value AAE αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού στη διατύπωση Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση κατ' ελάχιστο του 50% πλέον μιας μετοχής και κατά μέγιστο του 60% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Universal Bank Public Limited προς 90 σεντ εκάστη τοις μετρητοίς.

Οι προτείνοντες στοχεύουν μέσω της Δημόσιας Πρότασης στη διεύρυνση της παρουσίας του Συγκροτήματος Ασπίς στην Κύπρο και, σε μετέπειτα στάδιο, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το Συγκρότημα Ασπίς έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο.

Η Δημόσια Πρόταση για την Universal Bank Public Limited αποτελεί την στρατηγική ολοκλήρωση του εγχειρήματος ανάπτυξης του Συγκροτήματος Ασπίς στην Κύπρο, αφού παρέχει τη δυνατότητα για προσφορά ολοκληρωμένης σειράς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο καταναλωτικό και αποταμιευτικό κοινό της Κύπρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα