Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 08:22
UPD:08:29

* ΕΞΠΡΕΣ: "Αποκρατικοποιήσεις τέλος για εφέτος με έσοδα 1,7 δισ. Πάνω από 72% της Εμπορικής συγκέντρωσε η CA, με πωλητές 31 από τα 47 Ταμεία".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το 72% της Εμπορικής στην Credit Agricole. Παράθυρο και για νέα αποκρατικοποίηση εντός του έτους".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Τραπεζικό ολιγοπώλιο καταγγέλλει ο υπ. Οικονομίας. Προαναγγελία μέτρων για την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η πώληση της Emporiki ενισχύει τον ανταγωνισμό. Για "ολιγοπώλια" στον τραπεζικό και άλλους κλάδους μίλησε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης".

Αποκρατικοποιήσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Με πλεόνασμα περί τα 100 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε για εφέτος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς μετά και την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, τα κρατικά ταμεία ενισχύθηκαν με συνολικό ποσό ύψους 1,74 δισ. ευρώ. Υπερβαίνοντας τον "συγκρατημένο", όπως εν τέλει αποδείχθηκε, στόχο μεταβίβασης του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, η Credit Agricole κατέχει ήδη ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη".

Γιώργος Αλογοσκούφης

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Η κυβέρνηση θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα, επ' ωφελεία της οικονομίας και των δανειοληπτών, υπογράμμισε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, προσθέτοντας ότι "και το τραπεζικό σύστημα, αλλά και άλλοι κλάδοι της οικονομίας της χώρας, χαρακτηρίζονται από περιορισμένο ανταγωνισμό, από συνθήκες ολιγοπωλίου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα